Nu har lögardagen gått förbi

En mässa och pulande i poolen var vad som klämdes in. Nåväl, det finns några timmar kvar som kommer att spenderas med att ät lamm hos Paul och Heather.
Kollade på ett byggmaterial som hette Zeta på mässan. Var egentligen därför jag ville dit, men det bestod av nån sorts frigolit som man fyller med betong. Vi håller nog oss till Hebel powerpanel som verkar enklare och bättre.

Så långt så har jag använt fyra olika produkter i poolen och är inte helt nöjd med mitt jobb:
1. Murbruk – för de små hålen
2. Cement – för två halvstora hål
3. Betong – för det riktigt stora hålet och för att snart gjuta in filterlådan
4. Epoxyblanding med quartssand – för sprickorna. Den andra blandningen som testas nu.

En miss var att köpa snabbtorkande betong, inte bra kvalité står det till och med på påsen så den kan inte användas till poolen då det är så kallad strukturell gjutning. Det är väl själva f-n när det ska finns så många olika produkter.
Huhu, nu drar vi på middag istället.

Delta i diskussionen

10 kommentarer

 1. Den där poolen måste bli fin så mycket som du hardcore-pular med den. Själv så har jag hantverkarsällskap igen. Mycket fika och prata tätlister och silikonpackning blir det.

  Var du bakis igår (söndag)? 🙂

 2. Poolen ligger inte på toppen av min ”tycka om” lista. Faktum var att jag inte mådde så satatns illa i söndags, men jag har mått bättre. Det blev lite väl många virrepinnar till den lilla kaffeslurken.
  Håll stenhård kolle på hantverkarna, såna vet man aldrig var man har 🙂

 3. Zeta som byggmaterial? Hm. Här hemma i Svedala är Zeta namnet på en viss sorts olivolja. Låter inte som någon lysande kombination för poolrenovering…

  /The Real Mank

 4. Zeta kan vara en hel del saker, men dina anspelningar på fikusar tycker jag vi lägger åt sidan… Zeta är också en hockeyspelare som just nu härjar i Timrå (till vardags i NHL). Zeta är också mellannamnet på en av världens vackraste skådespelerskor (Catherine Zeta Jones) och en sajt för midinördar. Så var det med.

  /Magnus Zeta Östberg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *