Fågel i hjärtat

Oj, så slog tröttheten ned som en fågel i hjärtat. Gårdagens ivriga ölande och biljardspel med gubbarna från jobbet tar ut sin eftermiddagsrätt. Magen är också stadigt påfylld; hamburgare och chilly cheese ligger slätt som en tjock turkisk matta i säcken.

Om du helt fritt fick välja, vilket jobb skulle du ha då?

Delta i diskussionen

7 kommentarer

  1. Vilket jobb jag vill? Jag känner mig lite ambivalent i frågan men lutar åt att svara ”spärrvakt”, ”nagelskulptör” eller ”astronaut”. Alternativt skulle jag kunna tänka mig att jobba med utvecklingen av SVT:s ”testbild”. Men den har väl gått igraven redan. Jag skulle också kunna tänka mig att komma på affärsidéer som är riktigt bra. Ett exempel: att utveckla en framkallningsbutik för folk med digitalkamera där man lämnar in sitt minneskort och sedan får bilderna tillbaka på e-post. Eller något annat bra, som en sajt där man kan köpa kläder som är avfotograferade ur alla möjliga vinklar i en exklusiv studio i Los Angeles och därför kostar 3000 procent mer än samma plagg i ”lokala butiken”…

  2. Jag skulle kunna tänka mig att stå på möllevångstorget och sälja korv. Det är ungefär som falukorv fast utan fett. Ja, utan något alls faktiskt. Bara skinn. Men det är jämrans snyggt i rätt ljus.

    Jag kan tänka mig att ha en boklåda. Som den i götgatsbacken. Eller köra ismaskin. Isåfall i Gävle. Bäst vore det med två jobb. Passar bra då med ismaskinen då det är rätt säsongsbetonat.

  3. Ismaskin låter fint. Det skulle jag också vilja göra. Jag skulle också kunna tänka mig att utveckla ismaskinen (enligt mottot ta allting ett steg längre och helst för långt). Återkommer när jag klurat på den ultimata ismaskinen (förmodligen är det en kombination av en ismaskin för ishockey-rinkar och en som gör is till drinken?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *