Åter till verkligheten

Är nu tebaks i Canberra efter BigBoysBoogieBash som det kallades. En skoj helg med grabbarna, en herrans massa fulsurfning, öl, virre, cigarrer, rugby och gudfadern. Mör var man på söndagskvällen. Fick mig en mycket god överaskning på posten idag, eller två rättare sagt.
Ett paket från la familia med kaffe, böcker och brev. Nu blir det att sätta på pannan igen. I samma veva kom också en 91:an. Svårslaget. Tackar och bockar storligen för de fina påskhälsningarna.

Håller just nu på att rengöra för målning, kan inte se några sprickor ännu. Peppar peppar ta i trä.
Har också ritat klart dränering, vatten och avloppsplan. Ska nu hitta en rördragare som kan vattenåtervinningssystem att gå igenom det hela med. Följande rör finns med, svartvatten, gråvatten, stormvatten, kallvatten och varmvatten. Direktöversatt från engelska.

Nåja, nu ska jag fortsätta dammsuga poolen.

Delta i diskussionen

7 kommentarer

 1. Svartvatten (blackwater) är det som kommer från toalett, diskbänk och andra ställen där vattnet inte går att behandla för återanvändning.
  Gråvatten (greywater) är det som kommer från handfat, bad, dusch och tvättmaskin där vattnet går att rena för återvinning.
  Stormvatten (stormwater) är vattnet som kommer från stuprören och regnvatten som inte samlas upp någon annanstans. Phuu, sådärja.

 2. Återvinns inte toalettinnehållet i någon form? Det borde ju ledas ned i myren på långsträckan strax innan Hamra som det gjorts i evinnerliga tider, visst?

  För övrigt är det lätt att slå en extra hjärnsväng kring de vackra benämningarna. Svartvattnet (eller blackwater) kan man ju läsa Ekmanska läskigheter om.

 3. Ni är för tokiga hela bunten, eldvatten och Kerstin Ekman.
  Önskar det fanns en tvärdjup myrjävel i närheten dit jag kunde leda all skit istället. Sen gå dit och plocka smultron och mumsa på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *