Fredagen den 8:e april 2005

Har väl inga speciella inlägg eller utlägg att tillföra bloggervärlden idag, inte just nu i allafall. Småblåsigt, runt 20 grader varmt och halvmulet en dag som denna. Just petat i mig frukost och sitter och smuttar på en kopp Löfbergs Lila.

Hösten är här och löven är mörka och ligger på marken och skriker -Sätt fast mig på trädet igen, jag är inte klar än. Det är ett herrans liv där ute. Dock behåller de flesta träd löven läng än. Eucalyptus, gummi och gulboxträden håller krampaktigt i sina lövstackare och det förlänger känslan av sommar. Nej, be mig inte att ge er namnet på gulboxträdet på riktigt svenska, det kan jag inte. Det latinska är E. melliodora, resten får ni lista ut själva.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Efter att ha rådbråkat botanikern i vänskapskretsen kan jag meddela att trädet med namnet E. melliodora helt enkelt heter Eukalyptus på swedisch.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *