Priestweekend in Fågelsjö

Årets prästhelg i Fågelsjö var en utdragen historia. Istället för endast en var det i år hela tre festfyllda helgdagar med spelmansstämma, originalfestival och den vanliga prästrodden. Jag skryter bara med att ha varit på den senare men min syster och O kikade på originalfestivalen där gummar och gubbar ljög sig blå i ansiktet om varandra och äldre tider. En härligt tillställning där det också såldes fantastisk getost som med fördel doppas i elvakaffet.

Här är tre bilder från söndagen då prosten tågar ned till bron med sin rorsman för att sedan lämna Fågelsjö per eka. Kvar står vi i menigheten vinkades med våra näsdukar adjö.Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Jag blir alldeles till i mig i mina nationalromantiska kalsonger. Broder, det du fångar med fotograferingsapparaten är ett Sverige som jag inte sett på länge. Tack för att du förgyller vår vardag.

  2. Att man inte kunde ha varit där och fått sitta på gräskullen och titta på när prästagubben skjuts. Det kanske dom har slutat med?
    Hursomhelst är tillställningen mycket vacker.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *