Att angla eller inte angla

Helgen var intensiv. Bläddra gärna genom bilderna till vänster för att få en liten aning om allt. Dofterna av bensindriven isborr, nykokt kaffe på iselden eller värmen från första kaffekasken är dock svårare att förmedla genom bilderna så det får du föreställa dig själv. Härligt var det dock. Mest av allt när de minus åtta graderna bara försvann av de intensiva solstrålar som tvingade av skoteroverallen och mössan.

Rätt kul var det ju senare på dagen också när vi satt på Vildmarkscenters verandra, fortfarande i solgasset (och med ännu en pilsner), och brandbilarna kom dånandes genom Hamra. Saxar ur LjP:

”Skoterolycka på Storhamrasjön
En skoterolycka, dessbättre utan personskador, inträffade i lördags på Storhamrasjön, söder om Hamra. Ett tyskt par, på besök i trakten, var ute och åkte skoter på Storhamrasjöns is när de i ett sund kom ut på öppet vatten med skotern, som sjönk. Det var dock så grunt på platsen att paret bara fick vatten upp till knäna. Sjön är reglerad, och isen är osäker. I sundet dolde nysnö det öppna vattnet. Räddningskårerna från Los och Färila och två man från Ljusdal ryckte ut. Efter att paret kommit upp ur vattnet kände de sig okey igen efter att ha fått värmt upp sig i Los brandbil.”

Vatten till knäna… Visst är det till finnmarken man ska bege sig om det ska bli lite spänning i tillvaron.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

 1. Underbart.
  ser hur skönt ut som helst! Är det ett provfiske inför påsk, eller får man aldrig hål på isen under Påskfisket?

  Sen väntar vi fortfarande på ett besök på fredagsölen. Blir väl ingen korvgrillning, men skoteroverall funkar säkert.

 2. Artiklar från LJP får automatiskt dalmål när man läser dem.

  ”En skoterolycka, dessbättre utan personskador, inträffade i lördags på Storhamrasjön, söder om Hamra”

  Går ju inte att läsa utan att börja svänga på knätofsarna.

 3. Snygga bilder! Imponerad måste jag säga…tänk den som kunde ta så fina bilder…själv får man vara nöjd med om man överhuvudtaget kommer ihåg att ta med kameran. Förstår verkligen inte hur jag lyckats blivit välsignad med två stycken digitalkameror..snäll bror antar jag!:) Så syster yster då, har hon lagt ner bloggandet eller har hom omgrupperat? Tack för senast förresten! Ha det bra i huvudstaden!:)

 4. Visst var det provfiske inför påsken. Då det storfiskades vidare. Bildrapport kommer. På sjungande dalmål.

  Mannen i den blå mössan hann tyvärr inte med flyget igår. Det gjorde dock brorsan med familj. Men du får komma upp och träffa honom på plats istället Jenny. Med eller utan isborr.

  Tack för de goda orden kära jullanfromgavle. Och tack för sist själv. Nästa gång vi ses är det grönt istället för vitt på marken tror jag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *