Frostar av frysen

Idag har jag frostat av frysen. Visst kittlade det till?! Frostat av frysen… Semesterdagarna spenderas på bara bra saker…

Oavsett vad tv-reklamen nånsin påstår så får man faktiskt en liten tanke på att frosta av frysen om man kommer hem från semestern och frysdörren välkomnar en hem med ett öppet leende. Snön, för det är ju snö på riktigt(!), hänger ut och skrattar lite charmigt.

Så, efter att ha sparkat igen frysdörrsjävuln så nysnön yr i hela köket, går tanken till Fortum. Elbolaget måste mysa järnet när de får skicka ut nästa räkning. ”Och kolla, här är ännu en som försökt skapa minusgrader i leggan under dyraste elsäsongen…nu kan vi faktiskt få en bonus på bonusen i år. Igen.”

Det är något oerhört buddistiskt att frosta av frysen. Jag kör med stressmetoden att ständigt ställa in och byta ut kastruller med hett vatten på hyllorna. Viklet får snön och isen att genast kapitulera. Men kan ändå inte låta bli att bryta, bända och hacka med diverse verktyg.

Och efter någon timme av bryt och bänd så inser jag hur fantastiskt förgäves det det är. En liter hett vatten i en kastrull kicks tusen gånger mitt ass där jag hukar med stekspaden, svetten i pannen och små isande sår på näven.

Det är dags att gå buddistisk. Ställa in ännu en bytta med hett vatten och bara njuta av hur det smälter, droppar, rinner, ramlar is och försvinner. Bättre än vilket dokumentärtvprogram som helt. Och live i köket. Så jag lägger en liten kudde under röven och lutar mig bara tillbaka.
Efter en timma skvätter jag upp lite vin o låter droppetkombinationerna ta mig till högre höjder.

Semester. Fy fan vad bra det kan vara.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Hälsning från Uppsala. När vi bakfulla och glada tar oss hem imorgon ska vi också frosta av frysen. Såg förresten att bilden jag lade upp på Flickr är uppe nu. kul!

  2. Ett tips när det gäller att frosta av frysen: använd dammsugaren!

    Dom flesta moderna snabeldrakar har en funktion där du kan flytta slangen till ett annat håll och på så sätt få en maskin som blåser istället för suger. Luften den blåser brukar vara om inte varm så i alla fall ljummen, och med tanke på att en dammsugare flyttar bra många kubik luft i minuten har du nu en högeffektiv varmluftspistol. Eller ja, med tanke på designen har du snarare ett varmluftsgevär, men skitsamma.
    Skicka in slangen i kylen och glo på tv en halvtimme, det enorma varmluftsflödet i din kyl kommer att förinta all is på ett ögonblick.

  3. Tack kära husmorsvän! Små tricks som tar oss lättare genom vardagen är det bästa! Som att när du torkar köksskåpen ska du göra det nerifrån och upp. I annat fall blir det gärna ränder. Tror jag det var, eller var det tvärtom?!

    I vilket fall.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *