Vår balkong brinner

Kommer hem och ramlar samman i en liten hög i sängen. Sommarvärmen slår undan benen på små kontorsråttor som jag. Somnar in djupt på tre minuter och vaknar av frysskakning och kissnödighet. Men betydligt piggare. Den som underskattar en tupplur har inte förstått mycket av herrens hagar.

Vår balkong brinner av blomster. Det är på håret att djungelträngseln släpper ut oss att vattna. Tog med mig en pepparmynta och humle från Hamra, hårt inlindad i påsar. Hoppas humlen ska klättra uppför väggen, upp till taket och som i sagan ge oss en väg upp i det blå. Men den surar fortfarande i krukan, pisst över att få livet utbytt från fria vidder och äppelträd till balkongräcken och puts. Förstår den allt mer.

Men hej, hej, hej, denna vecka blev fantastiskt kort av någon semireligiös anledning. Så vem klagar egentligen.

Dagens klipp ur bladet måste bli ännu en spaltfyllare:

Fridens liljor!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *