Med musslor snart fulla munnen

Ännu en semestermellanlandning i Höga Dalen. Mellan en härlig vecka plus i Skene med omnejd och en kommande vecka plus i Hamra. Lutar ryggarna på hemmakuddarna, tvättar tvätten och rensar bland petuniorna. Byter böcker; lästa mot ännu olästa, och vrider omkring lite på centrum. Bokar och köper nästa resa.

Handlade musslorna på fiskaffären idag. Nu ligger de och gapar i takt med åttiotalsmusiken. Väntar på att bli smakskålar till en nyuppfunnen smörja med starka band till normadie som ger ett extra lager lard kring naveln. Chardonnayn har strax blivit sval nog att svalka, vitlöksaolin väntar på att transporteras till tungan av den hemgjorda potatisfrittarna. Regndropparna tävlar om att väta balkongen.

Vi landade här tidigare i semestern, med samma mål och mening, mellan det fantastiska Sicilien och Skene. Sicilien ligger fortfarande, veckor efter, som en smaksköld på tungan. Täta tomatsåser med friskt färska bläckfiskar och torrt friterade knasterfiskar. Långa soltimmar med saltskrap på ögonlocken, på underarmarna och som skönaste balsam i blekthåret.

Vi ackompanjerar mellanlandningen med Gudfadernrepris. Ser om hela trilogin för lära oss hur man verkligen tittar under lugg. Nätterna blir mörka och sedan ljusa. Vi gör plieerna.

Springsteen struttade runt på Ullevi och vi gjorde detsamma. Tillsammans med kartor av ölet, och det goda sällskapet av T och R som också hade den goda smaken att vakna upp med oss, fullsmorda.

Sprängfyller semestern ilag. Knastrar omkring som tomtebloss.

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Grattis på dig Brillo!
    Fan vad gammal du blivit helt plötsligt.
    Men det gör inget. Tycker om dig ändå.
    Kram kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *