”Galen i membranet”*

Nu har jag pyst omkring i pyjamasbyxorna hela dagen. En utmärkt regntung i övrigt, som vigd för det nya rekordtjocka bokpaketet från Adlibris som jag hämtade häromdagen. (Visst du förresten att Adlibris AB har adressen Adlibirisvägen 1, Morgongåva? Och att hybris är ett lånord från grekiskan.) Om inte vore för att ögonlocken, hjärnan och allt det övriga köttet, inte orkar med annat än att slåss med ivrigt virus. Styckena i de oerhört spännande tjockböckerna flyter ihop och försvinner.

Men regntunga utsikter befriar ändå lite.

Det borde alltid vara ett regntjockt, grått väder, men med spridda solstrålar, när man förkyler sig. Den trötta kroppsjälen blir lite gladare av att titta ut på den stilla gråheten. ”Jag mår inte bra, och hela härligheten ser mig, och lider med mig.”

I ugnen vrider sig jogurtmarinerad kyckling. Det gör den rätt i. I takt med den nya spellistan i itunes som dunkar och slår, *med hiphopens allra mest skönskrapande röster och rötter.

Imorgon bitti kl 10 står vi upp igen. Ty då ljuder melodikryssets signaturmelodi åter. Och vi steker äggen och hoppas på mer gråväder.

12 svar på ””Galen i membranet”*”

 1. Jaaaaa, liiiten och svag. Och du var rolig idag. Bomullstuss va, alla vet väl att man ska stoppa in den i örat när det gör ont i munnen. Och tvärtom. Eller?

 2. Visst piggar det på! Har också lyssnat lite på Roxanne Shanté då hon tydligen kommer hit snart. Det var en tripp tillbaka till tiden då jag upptäckte hiphopen. Härligt.

 3. Ja, nu menar jag ju inte att jag lyssnade på Shanté när det begav sig, sådan superkollssnubbe är inte jag, utan att albumet var från strax innan 1990. Och då var det kanske med lite god vilja LL Cool J som snurrade omkring i skallen. Sen kom väl kanske också Snap igång nån gång där kanske. Hur väcktes hiphopen inom dig egentligen?

 4. Oj. Den här konversationen sure brings back memories! Terror på Elm Street hemma hos coola kompisen. Peacemärken runt halsen (eller ett äkta Mercamärke om man vågade bryta av ett). VCT-dressen. Kepsen. Nike Tennis Classic. Snatteri på Konsum. 2 Live Crew, NWA, Naughty by Nature och LL Cool J… Those were the days! Ya down with O.P.P – yeah you know me!

 5. Ah galen i membrandet… Nu fattar jag att du inte har öroninflammation. Trumhinnan tänkte jag. Så associerar vi som inte har koll.
  Ja. Och hur var kycklingen? Går du fortfarande omkring i pyjamasbyxor såhär ett par veckor senare?

 6. Kvar i pjamasen, men har lämnat den ibland, det måste erkännas. Kycklingen återupprepades häromkvällen och blev i en variant ännu bättre. Kanske man skulle få bjuda på den någon kväll?

 7. *******************
  *JJJJJ*****A*****!*
  *****J****A*A****!*
  *****J***AAAAA***!*
  *J***J**A*****A****
  **JJJ**A*******A*!*
  *******************
  Gärna! När som helst!

Kommentarer är stängda.