Angry ganja

Idag smet jag in på Myrorna efter jobbet. Frälsishaket på Hornsgatan. Gick runt ett par varv och kikade. Hittade ett par stiliga vinglas, med så gott som osynlig ränder. Mycket trivsamma. De hade rea på julprydnader.

Vilket ju egentligen går mot allt förnuft. Allt som kunde liknas vid en julpryl var nedsatt till hälften. Hittade du en pryl som kunde liknas vid en något som används kring jul, gick det bra att föra fram argumenten till kassörskan. Som tanten för mig. Men trots att en skål kan fyllas med julgröt så gick det inte. Kassörskan såg uppriktigt ledsen ut för det.

Så när jag stod där i kön, och begrundade den underliga timingen på julrea så förstod jag ju. Min hjärna inpyrd av finanskris och ryck-åt-dig-allt-du-kan-nu-imorrn-kan-det-vara-för-sent, släppte lite på kontrollen. För vem annars skulle vända upp och ner på hela behov och efterfrågan-prylen om inte Frälsis. Och kring jul såklart. Visst fan ska alla ha råd med en tomte.

Och tomtar hade de. En hel tvättkorg full, i alla storlekar, former och (höll jag på att säga) färger. Fick hålla hårt i plånboksarmen för att inte spontanglädjeköpa ett par tre och sprida till surmulna uppsyner med för många sprängfyllda kassar i nävarna, stresspringande längs Hornsgatan.

Idag lagar vi paj. Men goda skinkan och purjolöken. I ett stormande hav av smält ost.

Lyssnar mig igenom årets topplistor i Spotify. Dagensskiva.com har haft den goda insikten att lägga upp olika mediers topplistor som Spotifylistor. Bara att klicka och lyssna igenom. Där hittar jag plattan Angry/ganja. Har ingen aning hur den hamnade på DN:s topplista över 2008. Hoppas ivrigt på en konspiration. På en av de endast två låtarna deltar Tippa Irie. Som jag totalt snöade in på i 16-17-18 års ålderna ett tag. Men eftersom jag bara hade en enda skiva så höll det inte i så himla länge.

Men Tippas totalt överdatorgenererade trum- och syntkomp slog an en sträng som bara fortsätter vibrera. Tillsammans i med de övriga 80-talshjältarna. Även om Tippa Irie står för det mest leksaksnära syntljudet, tillsammans med en en röst som mixas rakt in mellan ögonen på en. En uppenbarelse för en liten finnmarkspojk.

Bästa skivan 2008? Lutar sjukt mycket mot Glasvegas. Ramlar snart omkull. God jul.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *