Det går ut över socialismen

Kokade rabarbermarmeladen nyss. Den sisslade lika het som pannan i balkonsolen idag. Nu rullar  “Nåt gammalt, nåt nytt, nått lånat, nått blått” i bakgrunden. Camparin umgås med citron, is och mineralvatten. Kärleken med Spotify.

Far ringde och bannade för uteblivna förstamaj-protester. Helt rätt naturligtvis. Sover mig in in de första riktigt lediga dagarna av denna vårsommar. Och det är så skönt. Men det går ut över socialismen.

Som finansgrisen och svininfluensan.

Finansministerns visar vägen för århundradets största gris genom att böka runt i vårt mörka inre med slagfärdiga självklara enradingar. Vi har inte råd med varandra, vi måste ”spara i ladorna”. Det kommer alltså att bli allt värre.

Han oss leder längs en väg som asfalterades jämn och fin av ”den som är satt i skuld är inte fri”. Det sticker knappt ens i ögonen när nyhetssidan toppas av ”Svenskarnas vaccin säkrat”. Och synfältet krymper lite i taget, men med en oerhörd hastighet.

Att sedan nazister kastar toblerone på alternativet måste ha varit en ren pr-miss. Trynet ska inte synas för tydligt, bara märkas lite vägledande i nacken.

Själv går jag för att fylla på Camparin. Och det går ut över socialismen.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Det är ett jäkla hattande tycker jag. Å ena sidan ska man spara för nu är det hårda tider, å andra sidan skall det spenderas för att gynna ekonomin och påskynda utträdet ur denna krisande kris.

    Här damp det ner 4500 spänn från regering som ska hjälpas oss genom de tuffa tiderna, dagen efter kommer reklambladen i lådan som skriker – STORBILDS TV, NU ENDAST 4499

    1. Sant! Ett hattande. Jevulusiskt klurigt av plattvfirman må jag säga. Är det alla hushåll som får en slant eller hur ser reglerna ut?

  2. Alla som betalade skatt förra året och som inte tjänade för stora slantar får sig en Sudd av Rudd.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *