När det är mycket lätt att leva

Ännu en sommar med en semester. Och nu en landning i Höga Dalen för att återknyta till tornseglarnas tjiirpande och för att göra sovmorgon av en hel måndag. Bara för att det går.

I år lyckades vi utverka två veckor i sträck vid sammetsvattnet medelhavet. I år med havsutsikten och loja, ack så loja, dagar i solstolar. Gav ymnigt med dricks till en blivande pilot och en ung man som bestämt sig för att undvika universitetet för att istället bygga ett eget hus på ön. Och solen var så bländande.

Väl hemma igen, så är det så befriande svårt att tvätta bort svalkan och friheten att flyta helt obehindrat, ur det salttoviga håret. Smaken av nyfångad, lättgrillad bläckfisk och mogna tomaterna i olivoljan. Lunchpilsnern som släpper ut tankarna och ned axlarna. Men framförallt kroppsvärmen i luften när solen sväljs av havet, och brisen som njuts bäst med öppet fönster.

Lyckan i att läsa den internationella tidningen på stenstranden, nicka igenkännande för nionde dagen i rad till den fyrhövdade norska familjen i solstolarna bredvid. Synka den inre tiden med solens gång för att ännu en dag helt misslyckas. Och upptäckten av att frukosten kan bestå av nypressad apelsinjuice och det nattsvarta kaffet och en liten kaka.

Samt att bryta ut i svettränder över ryggen som snart sköljs bort genom tre vacklande steg över stenarna ned i vattnet som möter upp med en perfekt dykvåg.

Nu laddar vi om på läsfronten. Lägger nytvättade skjortorna i väskorna, laddar ipoddarna och tittar igenom de senaste True blood-avsnitten. Far sen norröver för att återuppväcka forna dagars dansbanesynder och ilsket stirra ihjäl mygg. Tar naturligtvis med solen som nu får doppa sig i svenska innanhav och tjärnar tillsammans med våra brunbrända fötter.

Ses vi där?

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. ohh, så gott det låter. Satans sugen på bläckfisk, medelhav och semester i allmänhet. Jag önskar att vi kunde ses bakom dansbanan för en smygsup men ack nej. Puss på er.

    1. Det är på g. Har en ny bloggare anställd som just nu är lite upptagen med att kuta 60 varv runt i lägenheten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *