Jakob Hellman på Allsången; Kerstin Ekman på affärn i Los

En semestermånad senare. Kattan har skapat sig ett nytt hem under soffan. Tröttare än någonsin förr. Ovanan i att resa, omställningen efter att ha varit fri utekatt en månad och chocken i att plötsligt byta miljö. Sover sig in i augusti månad 2010. En lunk mot en annan. Hade jag rymts kanske jag krupit in där under med henne.

Själv blandar jag fredligt mitt kaffe med Kron. Eller efter sommarens Italien snarare en grappa där strax bredvid. I takt med att en lunk byts mot en ny.

Att Jakob Hellman skulle ställa sig på Allsångens scen samma vecka som vi ramlade över Kerstin Ekman på affärn i Los. Och jag smög ju fram dit till kassan för att titta en andra gång och en tredje. Visst så var det så.

Ett stenkast från Voxnan röker kusin M nyfångad abborre. Mina fötter vilar igen sig på en kameldoftande puff från Tunisien och i sovrummet har den engelska flottan siktats vid Vinga. Oboj, oboj.

C lägger en kyckling tillrätta i kryddfylld vinmarinad över natten. Veckans meny är genomitaliensk. En våldsamt fin Chianti, buren på axlarna genom Europa, tronar ensamt i vinstället. Kommer knappast att klara sig levande genom veckan.

Men det ska minsann jag. Och kattan våran.

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. vajjert broder, vajjert, håll i allt vad tygen håller. Nu måste jag ta och försöka få tag i De tre små mästarna av ovan nämnda.

  2. Åhå, är den att rekommendera? Inser att jag knappt läst ngn Kerstin överhuvudtaget.

  3. Såg bara att det var en av de första, tänkte börja där, hon har ju skrivit några stycken. Har just avverkat nummero fyra i min packe jag köpte med mig från pocketshop.

  4. När man läser detta. Man vill bara flytta hem till er.

    Kerstin Ekman är en av få riktigt bra svenska författare. Om man ska vara njugg. Och det ska man när det handlar om litteratur.

  5. Välkommen Mikko. Vi har en hel soffa ledig. Om det inte stör att dela sovrum med kattan. Ikväll blir det Caponata och bruschetta till förrätt, spaghetti trapanese sen. Och en grappa till efterrätt. Vår familj är alldeles för liten. Vi behöver minst en halvcynisk psykolog. <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *