Midsommarafton i dag. Arbetar inte det minsta. Annat än på balkongbrännan och en försiktig uttorkning i den dundrande heta solen.

Måste hålla med mannen som cyklade upp till kiosken vid Farsta strandbad igår för en glass iförd snusnäsduk på huvudet: så här varm midsommar har vi inte haft på etthundra år. Kioskägaren själv iförd munskydd skakade på huvudet bakom sin nya plastskärm. Hon hörde inte ett ord han sa.

De förde ett sådant där samtal där ingen av dem lyssnar till vad den andre säger. Men där båda två har en hel del att berätta. Så det kan pågå en stund. Och det var tydligt att dessa båda hade dansat denna dansen tidigare. På något vis rätt vilsamt att se.

Färskpotatisen står på spisen. Gick på affärn i pensionärstid i morse. Rullade hem min dramaten full av godsaker. Falsk löjromspizza står på meny, en midsommarklassiker. Egen deg naturligtvis. Perfekt dag att brassa pizza också, med luften i lägenheten redan skimrande av hettan.

Men potatisen ska serveras som sen lunch med ett generöst berg av matjes. Smält smör och gräslök. Måhända ett iskallt glas vitt.

Läser om HBOs nyinspelning av Perry Mason. Och funderar lite kring den åttiotalsinspelning som jag knarkade en gång. Så dyker in i Wikipedias mjuka men bottenlösa famn. Får lära mig att Raymond Burr spelat Mason sedan 1950-talet(!). Och att han trots tiden levde som öppet (men ändå dolt) homosexuell. Och var en storslagen mytoman som gärna uppfann en ny barndom för varje nyfiken journalist.

Samt spelade den iskalle Lars Thorwald i Alfred Hitchcocks Fönstret mot gården där James Stewart gör en klassisk James Stewart-roll. En styckmördarfilm jag minns med stor värme.

Nu har findukats till midsommarlunch på gården av de goda grannarna. Dags att göra detsamma på balkongen. Red Dirt Girl av Emmylou får ta Håkans bön Snälla släck inte ljusen i hand och dansa tillsammans runt den klädda stången.

Vi seglar vidare i den dallrande sommarnatten. Glad midsommar!

PS: I Fortnites nysläppta säsong 13 kan man customiza sina egna umbrellas. Det ni peeps!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *