Svenska polisen

Sitter och bryter mig igenom sista delen på visumansökan och ett av dokumenten man behöver är ett utdrag ur polisregistret. Faxade iväg en ansökan om detta och satte in 135 riksdaler på deras konto. Undrade stilla om jag skulle få detta innan ansökningstiden gick ut den 6:e januari.
Fem dagar senare small det till i brevlåddan och där fans utdraget. Ett stort takt till Svenska polisen, Kirunaavdelningen.

Nu är det bara utdrag från Australiensiska polisen, två dokument från nära vänner boende i Australien, brev från mig och Nicole, formulär 888 och bevis på att vi har bott och varit tillsammans sedan Juli 2003. Sen skall det skickas in och då är det bara att hoppas.
All information som dom vill ha har jag redan skickat in före jag åkte hit så det kan ju tyckas att det inte är så svårt att fylla i men om man heter Mårten så har man bara tagit kopior på varannan sida så hälten är förlorat.

Annars närmar sig julen här ”down under” med plastgran, regn och julkort med kägrur på.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Formulär 888? Vilka hemligheter är det du avtvingas i det? Man blir ju himla nyfiken på hur pass krångligt det skulle vara att göra omvända resan. Hur många formulär tar det innan man får stanna i Svedala?!

    (påminner ju lite om how many licks…)

  2. Svedalaresan inleds med landing på Arlanda flygplats den 20:e december och avslutas på samma ställe den 25 januari. Juldagen i Bollnäs låter som en riktig höjdare 🙂

    Poolbygge i Hamra, rykten sprids fort. Börjar den 21:a med att gräva ut 25 x 30 x 5 meter för att sedan gjuta den 22:a. Borde vara klart för ett dopp på julafton. Eller en skridskotur.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *