Årets mest populära julklapp

Posten låter meddela att de nu läst alla brev som skulle ha gått till Tomten i år. Och högst på önskelistorna i år är: ”Flickornas vanligaste julönskning är en docka. Pojkarna vill helst av allt få en radiostyrd bil.”

Visst är det härligt konserverande! Lite längre ned på listorna hittar Posten faktiskt också en mobiltelefon. Man konstaterar också lite trött att: Snö och fred på jorden har däremot låg prioritet.

Hela listan:
Vanligaste önskningarna bland tjejer:
1. Docka
2. Husdjur
3. Mobiltelefon och nytt skal till mobil
4. Smycken och smink
5. Docktillbehör (dockhus, dockkläder, dockvagn)

bland killar:
1. Radiostyrd bil
2. Mobiltelefon
3. Tv- eller dataspel
4. Bilbana
5. Husdjur

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Jag vet vart tomteposten går. Den går till ett litet litet litet litet rum på taket av tomteboda postterminal där det sitter en par tre fyra tomtar och läser och läser och läser alla brev som kommer från alla snälla barnen. Ofta glömmer de frimärke de snälla barnen.

    Det lär vara så att även brev till Jesus kommer dit. Kan då vara så att även önskningar ämnade åt honom kommer med på 10-i-topp. Det kan då i sin tur vara förklaringen till den ”konserverande” listan. Religiös betyder ju konservburk på nynorsk. Och stokkkonservativ på gammeldansk.

    Skål.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *