Schweeeden

Så här gick det till den här gången:

Nicole följde med till Canberra flygplats och där klev jag på propellerplanet som skulle ta mig till Sydney klockan 15.05. Klev av planet på samma flygplats klockan 15.20.
Vänster motor vägrade starta.
Ajaj tänkte jag.
Jag har tre timmar på mig att byta i Sydney till nästa plan till Wien.
Blev ombokad till ett flyg som skulle gå två timmar senare.

Ajajaj tänkte jag. Det blir väldigt tajt i Sydney. Gubben på flygplatsen försäkrade om att de skulle ha specialtransport redo för att skjutsa oss direkt till nästa flyg så det skulle inte vara några som helst problem.

När jag kom till Sydney var det ingen som visste något om några förseningar så det blev till att springa som en tok på startgas. När jag kom till incheckningen så var kvinnorna där helt hysteriska för det hade inte fått nån information och planet skulle ju gå om tre minuter. Hon ropade till sin chef -Hinner vi med en till passagerare eller måste vi neka.
Jag bad en stilla bön och blev hörd. Sprang vidare till planet och fräste iväg mot Kuala Lumpur.

Till vänster satt en kvinna med ett barn som skrek konstant. Nåja, ungen sov väl en par timmar då. Obekvämt plan och inte en chans att somna. Lyckades få en par timmars sömn på åttatimmarsflyget till Kuala Lumpur, sen skulle alla av för tankning.
Satt bredvid samma unge på elvatimmarsflyget till Wien och skrapade ihop en par till timmars sömn efter tre glas rött och en bärs.

Var försenade till Wien så det vara bara att kuta igen, dock inte lika fort. På planet i ett svinkallt Wien och landade på Arlanda klockan runt tio. En kvart försenad bara.
Nio timmar senare kom väskan som hade blivit kvar i Wien. Där fanns alla mina varma kläder.

Blev välkommnad av Magnus och Sigrid. En mycket trevlig överaskning. Magnus skjutsade in till stan för lunch med broder på etniska. Skulle ta en till bil till Högdalen och fick som tur guidning av Magnus och Sigrid ända till dörren. Var lite skrajsen för att jag inte skulle hålla mig på rätt sida av vägen med det vara bara att följa Saaben.
Ut och kollade in Högdalen centrum och sedan var det köttmiddag med broder för att till sist stupa i säng runt tolvsnåret.

Sitter nu på Svartensgatan och ska slå ihjäl sex timmar innan tåget går runt tre idag. Ser ni en vilsen zombie på stan så är det jag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *