Då var det vitt igen

Åter i Hamra. Vita fina flingor faller från skyn och jag är just inkommen från en promenad med hunden. Vad kan jag säga, som ett vykort banne mig. Nåväl, resan hir var faen inte som nåt vykort.
Körde en gammal opel med trasig servostyrning, passagerardörr, instrumentbelysning, bältesspännare och tomgångsregulator. Sen gjorde inte vädret det något bättre.
Regn från Vallentuna till Färila, sen storsnö, slask och spårig väg tills 10 km innan Hamra. Då kom dimman. Jag säger då det.
Trodde jag skulle kunna pipa upp på runt 4,5 timme, det blev närmare 6.
Jag räknade till 11 hastighetskameror på vägen och 4 snutbilar. Dom måste ha hört att jag var på väg upp. Sen att jag inte ens hade rätt skattemärke på bilen, det vågade jag inte ens tänka på.

Hursomhelst, nu blir jag i Hamra tills på söndag. Åker då ner med bror igen till stan för att sedan åka vidare till Australien på tisdag morgon 07.00.
Systers pojkvän kommer hem från fredsbevarande uppdrag nånstans i kosovo. Han och syster anländer idag, så det blir till att pressa in så mycket som möjligt dessa sista dagar.

Nu ska jag ner i garaget och putsa på opel mantan, tjing

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Lyft över motorn från Opeln när du ändå träffar Mantan vettja! Så ska vi se till sommaren hur fort man egentligen kan åka över skogen från Hamra till Fågelsjö!

  2. Här ner i stockholm kommer också vita flingor. Men de ligger kvar i en kvart ungefär. Sedan blir det slask. Hälsa Ola och syster. Har du planer för Mantan? Nya plyschtärningar?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *