Halvhöga gula stövlar

Ok, Corinne motsvarar kanske inte helt mina stora rosa, fluffiga förväntningar. Läste och läste, och visst är det träffsäkert ibland, speciellt det hon skriver om språk, men man har hört delar av det förut och andra delar är lite väl grunda. Roligast är hon när ironiserar järnet. Men kanske hon växer med antalet sidor jag läser.

Vad jag ville läsa var ju nya, roliga, smarta och köttiga idéer om vår relation till arbete, vardag och varandra. Hur kombinera (eller förhålla sig till) våra superindividualiserade liv i relation till likriktande reklam, må-bättre-självhjälptvprogram, familjeliv, den-enda-och-stora-kärleken, arbeten som leder till utbrändhet och drömmen om att gå i gula halvhöga stövlar på skogstomten som faktiskt är vår egna. Hur fan får man ihop det – har du något tips om sån litteratur? (Och ja, jag har redan läst Kollektivt självmord)

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Ja, du kanske skulle ta och pröva något riktigt upplyftande som ”Brott och straff” eller någon annan klassiker som avhandlat mänsklighetens största dilemmor. Eller så sätter du tänderna i en sliskig kioskroman och låtsas att du är mannen i huvudrollen som kvinnorna faller som furor för. Då blir nog allt enklare.

  2. Jag har slutat att söka efter visdom i böcker. En flaska Porcupine Ridge funkar lika bra och kostar mindre.
    Annars kan jag tipsa om ”En glänta i skogen” av Ola Larsmo. Halvhöga gula stövlar, relationer och spänning i ett enda litet välskrivet paket.Åtminstone de första hundra sidorna jag läst hittills. Finns i en pocketshop nära dig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *