Ha en lat dag!

Häromdagen trillade boken Hej Lättja av fransyskan Corinne Maier ned som recentionsexemplar på redaktionen. Tog med den som litteratur till det allra minsta rummet i lokalen. Och sögs genast fast av lockande rader som dessa:

”Det är slut med näringslivet. Det är bara att böja sig för fakta: det är inte längre där man kan lyckas. Den sociala hissen har fastnat. Den säkerhet som en akademisk utbildning innebar har minskat, pensionerna är hotade och det finns inte längre någon trygg karriär. ”

Visst är det uppmuntrande?! Nej, inte påståendet men ämnet. Kanske har hon kommit på något nytt. Något om hur vi tar oss fram i djungeln, och kanske ett bättre sätt att tillbringa vardagen. Och hetsa inte upp dig över lättjan nu. Ska läsa i den till kvällsmaten och rapportera i morgon. Den är i allafall stilig som attans – liknar en nytryckt klassiker.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. På tjej eller killvattenklosetten?

    10 sekunder är den tid det tog för mig att fatta att ”kom-igen-jag-vet-att-du-vill” är samma sak som ”post a comment” 🙂

  2. Tio sekunder av ditt liv som aldrig kommer igen…

    Jag sa väl inte att jag SKRIVER på sitsen. Men det är ju en utmärkt idé. Att flytta arbetsplatsen till ett rum som både är varmt och skönt…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *