Vildmarken ropar oss ur huse

Och vi wannabee-dan-andersson-ättlingar reser oss hastigt med bultande blodkärl och febern stigande. Vrider fejjan uppåt norr och känner hur anden drar i köttet att återvända till skogsskuggornas granmark. Kort sagt: det är dags för årets Vildmarksdag i Hamra.

Är det tredje året nu?! Ett av åren gick vi i alla fall hem med segern. Lag ”Besparingsskogen” firade flaggan i topp! Men det var ju något år sedan. I år har vi dock segervittring igen. Tävlingen är för första gången uppdelad i tre klasser; kill-lag, tjej-lag och mixade. Och med bara två öltörstiga gubbar i vårt lag men med tre armstarka urkvinnor luktar det sött av seger…

Tävlingen, som är fyllda av grenar som pistolskytte, blåsrör och hinderbana med gåtor, tar en halv dag och har något år dragit nästan 30 lag. Med 5 personer i varje lag betyder det att byn så gott som fördubblas under dagen. En folkfest som varje år förföljs av snålblåst, snöyra och panikkyla. Årets tävling är därför också framflyttad någon vecka. Men si den gubben gick ju inte.

Hamras väderstationer rapporterade 14 centimeter nysnö i lördags. Så skänk oss en tanke när du – solvarm, sommarglad o småfull – sitter med picknickkorgen utanför Pop Dakar på lördag!

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Ni får en godhjärtat lycka-till-klapp i rumpan från Gärdet också.

    14 centimeter snö i mitten av Maj är för mycket. Pop Dakar hade jag glömt. det kanske kan bli något.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *