“Kanske kan sträcka på benen”

Cirka 70 flyttkartonger. En oherrans massa möbler och lite annat grejs. Det har jag hjälpt till att bära idag när T och A med familj flyttade på sig till hus. Ett alldeles liksom engelskt och trevligt hus med täppetomt och tre rymliga våningar på varann. Svetten lackade då sommaren stormar fram över och in i oss. Väl hemma, nyduschad och skitsnygg, med en Norrlands i näven, slår jag på stereon. Och ut rullar Allan i sina höga visor. Och inget passar bättre medan sommarregnet drilar ner utanför. Så jag tar tillfället i akt och citerar lite:

”Nu är det sommar och koltrasten sjunger i parken
och himmelen släpper små glittrande stänk
på gatukontorets förnissade bänk
och jag ligger nere på marken.

Ja nu är det sommar och gråsparven kvittrar på grenen.
Själv blandar jag fredligt min tsprit med kir
och gud vet väl bäst vilken verkan det blir
– jag kanske kan sträcka på benen

Ja nu är det sommar och knölsvanen råmar i viken.
Av blommor och blader är gräsmatten mjuk
och snäll emot den som av fylla är sjuk
och än är det långt till kliniken. ”

Var god sjung med. Få se om jag behöver samma recept i morgon.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *