Väderrapport

Klart och soligt över hela Australian Capital Territory. +15 grader runt klockan 12 om vi har tur. Just nu +7 grader och molnfritt.

Sår på vänster lillfinger som inte vill läka på grund av syrabeståndet i lime som jag använder till murbruket. Skall försöka mura klart pelare idag.
Väntar rörmockarens sista inspektion av grävarbetet innan han sätter igång. Har fått 10 ton kross levererat för att fylla runt avloppsledningen så att den ligger bekvämt.

Just nu ska jag ringa en betongafirma och få offert.

Jag önskar eder alla en fantastisk dag.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

 1. ”…syrabeståndet i lime som jag använder till murbruket”

  Har du lime i murbruket?
  Skulle aldrig drömma om att ifrågasätta en erfaren byggnisse som dig, men jag trodde lime var nån frukt som enbart existerade i diverse exotiska drinkar. 🙂

 2. Jag läste slarvigt och tänkte först du menade syrebeståndet i luften och snabbkopplade ännu mer fel till hålet i ozonlagret därnere och att det var väl det jäkligaste. Ska syret försvinna nuockså. Ja, jag säger då det.

  Använd handskar är mitt tips efter omläsning.

  Vi är hemma nu. Tack för tjusigt kort!

 3. Det blev visst en lite felöversättning från min sida när lime skulle försvenskas. Kalk är dock det rätta ordet, lime går som Roger påpekar bäst med drinken. Kanske kalk funkar där också men jag är tveksam.

  Har gjort av med fyra par hanskar nu, jag får väl köpa några par till.

 4. Fyra par handskar. Det är typ vad mina frökenhänder behöver när jag ska kratta löv. Men ovanpå varandra liksom.

  Själv försökte jag borra upp en lampa i taket idag. Det har jag nu gett upp. Fyra härligt breda revor i bruket, typ 2 millimeter djupa, var det enda jag lyckades med. Behöver en borr som tar sig igenom stålbalkar tror jag.
  Eller en vägglampa kanske.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *