Det rullar serru

Jomenvisst, det är dagens sanning. En svensk tiger och åker volvo. Så även här i Australien. Därför har nu denna skönhet införskaffats till hushållet.

En ljusblå Volvo 245 DL, 1980 års modell. 2,1 liter muskler med automatisk treväxlad historia för att föra vidare kraften till bakaxeln. Är man 188 centimeter lång kan man ändå sträcka ut sig där bak. Dragkrok, luftkonditionering, insprutning, nya stötdämpare, nytt reservdäck är bara ett axplock ur godispåsen.

Nicole såg annonsen när vi satt och sörplade kaffe på lördagsmorgonen och ringde genast upp. En halvtimme senare var vi där och beskådade skönheten. Jag såg då att det var automat och sa surt:
– En automat köper vi icke!
Vi åkte hem utan bil och Nicole satte sig framför internet och sa efter några minuter:
– Det finns knappt något annat än automater där ute. Jag ringde upp en kompis och frågade:
– Ska det vara så här! Alla sköna bilar är automatväxlade.
Han svarade genast:
– Hittar du en volvo utan automatlådda så gör du det bra kompis.
Med dessa orden ringandes i vänster öra åkte vi tillbaka och provkörde för att sedan inhandla kärran.

Imorgon ska jag berätta för er hur en bilbesiktning går till i Australien, håll i hatten för det gick åt pipan.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Ah, en himmelsblå skönhet! Om ni inte får den genom besiktningen så kan ni klippa taket och ha den som blomlåda i trädgården. It’s typical swedish garden stuff. Instead of garden gnomes you know 🙂

  2. Om man ska vara petig så skulle du bytt front på den. Det där är amerikanska fronten, som svensk borde du givetvis kryssa runt med europeisk framsida.
    Att fixa en front vore ju en smal sak här hemma i Svedala, kan på rak arm nämna 4 bilar som snällt skulle lämna ifrån sig dom delar som behövs, men att sen frakta ner grejerna till känguruns förlovade land är ju en annan femma.

    Men åker man verkligen Volvo i australien? Trodde alla skuffade runt i rostiga Toyota Landrunners med oljefat på flaket, eller möjligtvis gröna Range Rovers model 1…det gör iaf alla aussies på TV. 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *