Snart över gränsen

Jag sällar mig till den skara vars magar blir lite oroliga, skärrade men förväntansfulla, så snart Apple-rykten gör gällande att överguru Steve Jobs ska lansera en ny produkt. Det är för det mesta sköna känslor som också mynnar ut i ett köpinriktat välmående. Inte alltid fullföljer jag köpen men att veta att möjligheten finns där är betryggande. (Även om det skulle innebära att skjuta på hyran aningens aningen.)

Nu är jag inne på min tredje Ipod. Har följt storlekstrenden med slimmare spelare men med allt större diskar. Så sker detta. Ipod nano (som snart tjatats sönder) bara finns där men med en MINDRE disk än tidigare. Men med en form och utstrålning som säger bara MER Ipod.

Hos mig väcks insikten av att detta är den enda. Den enda och slutgiltiga som bara den hade mer disk vore perfekt. Men nu har den inte det. Och är ändå den enda.
Jag har hört människor beskriva nanon som att när du tar upp den så finns den bara där men ändå inte. Den är utan att vara.

Så jag går runt med den malande oron i magen över att jag måste förändra mitt beteende. Det är inte längre mest disk när den dör som vinner. Men vad är det då? Är det nano som gör skillnaden. Men om inte?! Om det bara är ett pr-trick?

O grymma värld, o förfärliga värld.

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. Jag höll i en idag… och får erkänna att jag vart lite småsugen. Den är fin. Synd bara att Apple tvingar en att uppgradera Itunes varje gång det kommer en ny spelare… börjar bli orolig över vart dessa uppdateringar ska leda.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *