Webmin

Har just installerat webmin, ett finfint litet webbaserat gränssnitt för oss utan vidare linuxkunskap. Svårare var dock att få till SSL historien så man får nån säkerhet på det hela.
Suger just nu på den här:
Can’t load ’/usr/lib/perl5/site_perl/5.8.5/i386-linux-thread-multi/auto/Net/SSLeay/SSLeay.so’ for module Net::SSLeay: /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.5/i386-linux-thread-multi/auto/Net/SSLeay/SSLeay.so: undefined symbol: PL_sv_undef

Annars är det eftermiddag på lögardagen här Australien. Nicole har burit grenar så ryggen baxat ur och jag kört till tippen och lastat av. Brigitta leker med Emily och staden Canberra har en stilla lunk idag. De flesta åker till kusten denna helg då man är ledig på måndag.

Ikväll blir det grillad fisk till middag, de som är sugna kan komma över och få en bit.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

 1. Welcome to dependency hell, aka linux! 😉

  Skämt åsido, den där typen av fel tillhör vardagen för dom stackare som ger sig på linux. Kör BSD istället.

  Men om du nu envisas med linux, prova detta:

  Som root, kör ”perl -MCPAN -e ’shell'”
  Svara på frågorna, är du osäker så kör på default, brukar funka. När frågestunden är över bör du få en prompt i still med ”cpan>” eller liknande.
  Skriv ’install bundle Net::SSLeay’.
  När den är klar, avsluta cpan (logout eller exit, kommer inte ihåg vilket) och ditt problem bör vara åtgärdat. Eller ja, just SSLeay problemet iaf, så länge du kör linux kommer du alltid att ha problem. 😉

 2. Kolla så att du har Crypt::SSLeay och IO::Socket::SSL installerat. Har du det och det misslyckas iaf, så går det ju alltid att köra install med force, vilket hoppar över ’test’ biten och installerar modulen även om den stöter på några småfel.

  Men min starkaste rekommendation är fortfarande att du byter till BSD. Har jobbat med både BSD och linux i 10 år, så jag kan av erfarenhet säga att linux är inte värt besväret såvida man inte måste.

 3. Äntligen en upptäckt som man greppar. I förra veckan så gick Crocodile Dundee ett på fyran och häromkvällen tvåan. Och nu alltså Nobelpriset. Grattis Australien!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *