Nu så

Tre veckor har det nästan blivit på det nya kneget Centrelink. Det knallar på som man säger. Åtta starka konsultande timmar om dagen, en par koppar kaffe och lunch. Sitter vid datorn och skriver mest hela dagarna. Fönsterplats på fjärde våningen, jajamensan.

Jobbar med att migrera ett nätverk på 2700 användare till ett nätverk på 22000 användare. Det näst största i Australien, huj så stort det är. Står man på den ena sidan så måste man ropa jättehögt för att det ska höras till den andra sidan.
Jag är då den som har hand om produkten Microsoft Exchange som är en kommunikationserver för tocken dära epost. I det stora nätverket kör dom Lotus Notes som är en annan sån där kommunikationserver för tocken dära epost och de har ingen kunskap om Exchange.

Har nu gjort min discovery, och skrivit mina gap reports och jobbar nu på mina recommended remediation reports. På svenska blir det. Har letat, skrivit ner vad som saknas och skriver nu vad som behövs.

Tre månader ska migreringen förberedas. Allt från unix, ad, email, web, backuplösningar, kontohantering och support ska behandlas. Jag tror vi är tjugofem personer som är inblandade och nån gång i Mars smäller det till. Det ska nog gå bra. Det är tre Exchange 2003 servrar, en blackberry, en arkivserver och en scanningserver som jag är involverad i. Höll på att bajsa ner mig när jag insåg att testmiljön var större än någon annat produktionsnätverk jag sett. Det blir nog bra när det är klart 🙂

Har firat både jul och nyår, jul i Canberra och nyår i Thredbo som är ungeför som Åre. Campade, grillade korv och drack wiskey. Mumma för magen. Nu har jag skrivit så mycket att det får räcka.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Men håj! När jag surfar in på Centrelinks web så står det ”we speak your language” i menyn. Men inte någonstans bland språk som urdu, danish och andra finns svenskan med. Och bevisligen har de haft vårt modersmål tillgängligt i hela tre veckor nu! Rättning!

  2. När du är där inne och pular, skulle du kunna ta bort mina uppgifter angåede child allowance. Jag skulle kunna behöva lite mer bidrag nu när smålopporna börjar dagis igen. Pretty please….

  3. Ser ju skojsigt ut. Ska du inte börja bedriva en operation övertalning till att alla ska köra Exchange?

    Hur stor Blackberrymiljö har ni? Våran är ju rätt liten men jag hatar den!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *