Tbax t stan

som Just D pratsjöng för tvåhundra år sen. Har hunnit avverka både Bohuslän, Göteborg och västgötska landsbygden på mindre än en vecka. Flängigt men härligt.

I Bohuslän bodde vi i en pyttig stuga där vinden ven runt knutarna. Ett salt bad bland brännmaneterna blev det i alla fall, och en hel del fotbollslirande med familjen. Grillad makrill och färska räkor till middag. Fina fisken.

Sen tog jag min kärlek i hand och vi begav oss till min fina gamla födelseort. Vi lunchade på Avenyn, hälsade på Poseidon, kikade in i Feskekörka som tyvärr var stängd, fikade i Haga och såg jämmerlig fotboll på en pub på anrika Järntorget.

Efter det har jag mest softat med släkten. Spelat kort, klippt gräs och sånt. Spelat gura med mamma (systersonen 2 år kompade på kazoo). Och nu är man tillbaka i stora staden. Riktigt fint känns det. En vecka kvar innan arbetet i form av sommarkneg vidtar. Undrar om man hinner läsa ut Brott och straff till dess? Jag har bara 454 sidor kvar.

Kapitel 4 i följetongen Jag – en materialist: vi är numera ägare till en asball matberedare! Så alla som vågar sig hit på middag får räkna med passerad mat, enbart. Tänk att det skulle vara så roligt att hacka, strimla, mosa och knåda.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *