Bruset.

Det mediala, ja. Det sipprar, rinner in, letar sig in i ögon och öron trots att man försöker stänga ner alla sensorer, porer, kaninöron och mottagare man har. Jag sänder en tanke till autisterna. Jo, faktiskt. De saknar nämligen förmåga att sålla bland information, har jag hört. Vilken tillvaro. Dantes inferno ain’t got nothing on that.
Hur som helst. Dagens mediala lågvattenmärken:

1. Valdebatten. Ulf Elfving till Göran Hägglund i P1: ”Kristdemokraterna är kritiska till genmanipulerad mat. Är inte det en lite osexig fråga?”.

Dithän har debattnivån alltså sänkts. Och vad gör Ulf-upp-till-tretton-bappelsin-gubbjävel över huvud taget i P1?

2. Nekrofilhäxjakten. Expressen visar åter prov på bländande journalistik. I brist på intervjumaterial med kyrkovaktmästaren (snart ”monstret” med hela svenska folket, I’ll bet), varför inte intervjua den lokale pizzabagaren? Jag citerar Said: ”Han var lite speciell. Han beställde alltid samma sak. Kebabpizza eller Hawaii. Och han slutade aldrig att tacka”.

Men att han inte fattade misstankar? Jag menar, någon som beter sig så underligt måste ju faktiskt vara nekrofil. Minst.

Jag inser att det finns ett par relevanta frågor som återstår att besvara. Varför orkar jag bry mig? Och varför köper jag Expressen? På A svarar jag: jag har jobbat natt och har därmed förtjänat min rätt att gnälla idag. På B? Jag är en sucker för engelska deckare. Och så var det med den saken.

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Det något udda textutseendet har jag ingen som helst förklaring till. Men det är säkert Otto Sjöbergs fel, på något sätt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *