Ulf Lundell-partiet, vad sägs?!

Röstade du möjligen på Ulf Lundell-partiet i år? Om inte, vem fan gjorde det? Och vem lade sin handskrivna röst på Ölpartiet, Sol o vår partiet, Rädda Vargen Partiet eller rätt och slätt Tyskland. Alla är nämligen redovisade röster på Valmyndighetens underbara statistiksajt rörande årets val. En källa till pur efterjobbetglädje!

Måste dra några till raljerande exempel bara och sen ett trött konstaterande.

Innovationshöjden är faktist rätt fantastiskt. Vad sägs om att i nästa val lägga rösten på Renhåriga käbbelfria partiet, Partiet mot överförmyndaren och fogdevälde och girighet eller Partiet för blankröstarnas rätt att räknas som fullvärdig samhällsmedlem. Det känns som om det kan vara lite samhällskritik bakom pennstumpen, eller hur?!
Medan rösterna på Olsson Partiet, Jonas Gardell- partiet, Homer Simpsonpartiet, Frank Zappa och Eddie Meduza nog osar lite personkult. (Här finns också två röster på olika varianter av Jesus men den personkulten kanske vi har nog av i vanliga fall.)

Mer traditionsrik personkult, och med inslag av samhällskritik, är de olika varianterna av Kalle Anka-partiet som kan räknas till ett drygt hundratal. Eller faktiskt hälften av vad Unika partiet (som är ett verkligt parti) tog hem. Skulle man räkna samman alla röster på olika Disneyfigurer och andra seriehjältar blir jämförelsen helt underbar.
Sen har vi rösterna från dem som helt enkelt gillar att bli lite på pickalurven: LSD-partiet, Ett parti pilsner, Mera öl partiet och Hallonsaft.

Det finns en del rätt läskiga inslag också som jag tänker tiga ihjäl. Men, och nu det trötta, också en rad röster som missuppfattat namnet på Feministiskt initiativ, skrivit fel och sålunda inte räknas. Inte så många visserligen men några.

Som en total bonus finns faktiskt också partiet med som tog hem årets storslam, men under sitt andra namn, nämligen: Högavlönade skitskallar.

Här hittar du den mustiga listan där du kan leta dig ned till var de som röstade också bor.

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Lästa att Unika Partiet var nöjd med sitt resultat och att de nu till nästa val skulle läsa på om sina kärnfrågor. Följdfrågan var – vilka är era kärnfrågor? Svaret – nej, inte den frågan igen.

    Kalla Anka lyser starkare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *