En nere och en kommer

Lövblåsemånaden är strax över. Så ock sommartiden som i natt blir ett minne blott. Det är dags att sätta tillbaka grillen, skriver DN. Så klurigt och bra.

Nu är det en liten, liten visky med eftermiddagskaffet. Värmer fint efter timmespromenaden i Högdalens mer gömda hörn och kanter. En lördag av oändlig stillhet och frid. Slarvade förbi Vantörs kyrka och fick en impuls att kliva in. Men vi tog sikte på korvmojjen istället. Också där en sorts inre frid.

Sen bjudmiddag på Kungsholmen. Åse trettitvåtums tv:n över kanten av vad jag gissar en dignande tallrik av munvattenlockande godsaker. Och ett gott vin. I glada vänners lag. Kanske en liten grogg till kaffet. Se där ännu en frid.

Måhända det är dags att hala fram strykjärnet för att räta ut finskjortan en aning. Men först: byta låt. Till ”Du letar i bilen” med R&M. Som stilla, utan åthävor, men med ord rakt upp ur vardagen, ger uttryck till den stilla frågande vardagsrealistiska längtan efter någon liten mening eller mål. Och bara genom att ljudande krypa in själen skapar lite lugn och självmedvetenhet. Lite gemenskap och lite styrka. Lite glädje i glappet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *