To boldly go where many women have gone before

Jag har korsat den streckade linjen. Jodå, yours truly har bytt ut första siffran mot en rund och fin trea.

Konstigt nog känner jag mig både snyggare och gladare än när jag var tjugo (allt handlar nog om inställning. Jag säger som Anitra: hur kan man låta bli att gå upp i vikt när man lever i ett så skönt förhållande som jag och… ja där kan ni byta ut G mot M). Den där trettioårskrisen folk pratar om har inte knackat på kammardörren än. Kanske inte så underligt i och för sig – jag har ju gjort en konst av att dra ut på ungdomslivet till en lååång tråd. Young adult, som Baz sade. Pluggande, barnlös, ogift, bor i andra hand och svär alldeles för mycket. Blir alltid för full. Ja ni vet.

Men nog med självinsikter nu. Måste ju få berätta att julen var alldeles fantastiskt mysig och fin. Och detta trots att vi firade i min sydliga barndomsby där gräset lyste otäckt grönt och rhododendronknopparna var sprickfärdiga. Norén lyste med sin frånvaro; där var stoj och glam, snapsvisor, julrim, mat mat mat, släktingar och barn. Till och med en fotbollsmatch hann vi med. M var tomte med massiv masdialekt och gjorde succé. Fick en hel trave med böcker. Varma tossor som mormor stickat. Och choklad. Ljuva liv.

Sedan fyllde jag alltså år. Och fick de mest fantastiska presenter. Prickig partyblåsa med tyll och Audrey Hepburnjacka av syster med familj, raclettejärn av mor å far, flygtur i jättelitet plan över Hamra av svärföräldrarna och till sist det allra mest ljuvliga – en vårig långhelg i Paris med kärestan av kärestan. Då ska vi ligga på rygg i gräset och se på när kastanjeträden slår ut i Bois de Bologne.

Och naturligtvis blir det födelsedagsfest också! Men först ska ni få smälta alla jul- och nyårsexcesser. I gryningen far vi norrut och kör en julig repris.

Vi ses på andra sidan! Gott nytt år alla fina.

ps/ Slapp visa leg på Systemet idag! Utstrålar jag den mogna kvinnans diskreta charm numera tro? Tja, det får ni själva avgöra då vi ses. /ds

Delta i diskussionen

7 kommentarer

 1. Åh grattis grattis Clara!!
  Skönt att du blivit lite äldre nu så man kan börja prata vuxensaker med dig 😉

  333 00
  3 0 0
  333 0 0
  3 0 0
  333 00

 2. Grattis babe! Klart du är snyggare och gladare, 30-something är med all säkerhet the shit, det har jag alltid varit övertygad om. Bra att du har det bra!

 3. Tack alla sköningar!

  Jag har alltid undrat vad de där 30+-grejorna egentligen består i. Är man bakbunden med säck över huvudet under initiationsriten? Och vad skall man svara på för frågor? Idel spänning. Can’t wait.

  Sorry to disappoint Anna! Bättring utlovas inom kort. Har haft fullt upp; fajtat Lärarhögskolan (jag vann på teknisk knockout, 2-1) och just nu står det 1-0 i den spännande men blodiga matchen mellan CSN och mig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *