Verklighetens fram- och baksidor

Visst är den fin vår nya blogg! Lite grafisk sådär. Inte minimalistisk, märk väl.

Så where to begin efter denna obscent långa frånvaro? För enkelhetens skull kanske i nuet. Är sådär söndag kväll-avslappnad som man bara kan vara då man inte ens klätt på sig ordentligt när klockan är över åtta, Ray Lamontagne smeker örona ur högtalarna och glaset med rödvin är halvfullt.

Efter tre månader av intensiv men behaglig social fobi, som en direkt effekt av uppsatsarbetet, har bubblan på ett brutalt sätt brustit och jag börjar träna på det där med andra människor så smått. Tillbaka på Lärarhögskolan för sista terminen innan examen alltså. Och direkt ut på praktik med inneboende verklighetsclash efter en vecka. Efter lite välriktad lobbyism fick jag dock lov att göra min praktik på min vän Å:s arbetsplats, en liten trivsam skola norr om stan. Och med tanke på att jag i snitt träffat fyra människor i veckan mellan oktober och december tycker jag att det går riktigt bra. Det är en konst att vara vänlig, alert och representabel. Man får se det som ett experiment. Jag fick ju trots allt bara tre blackouts under senaste lektionen.

I fredags hade jag ett long overdue födelsedagskalas sådär i all enkelhet. Det är en härlig känsla att samla människor man gillar i samma lilla lokal. Inte minst när man märker att de verkar uppskatta varandras sällskap. Kvällen innebar en grandios premiär; äntligen fick jag träffa klicken från Märran efter ett och ett halvt års mytbildning, helt i nivå med the Scarlet Pimpernel. Upplagt för antiklimax men resulterade snarare i mersmak.

Finbesök från Hamra hade vi också. Jag tycker inte att jag pratade mycket med någon egentligen, gick nog mest omkring och bara stortrivdes. Och sen, plötsligt, var det slut. Jag hann inte säga till hr G att jag tycker att han är en lysande skribent eller till Poppis att hon har en jävla imponerande pipa. Det var bara att gå och lägga sig. Men med kärlek i magen.

Imorgon ska jag på studiebesök till Svenska Akademien. Om ni vill att jag ska framför något särskilt om Horace val av frisyr eller nobelpristagare har ni till halv åtta imorgon bitti på er.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *