Vill vara astronaut, eller kanske inte

I fredags fick jag vara med när vår egen astronaut Fågelsången mötte gymnasieelever för att inspirera dem till högre utbildning. Han var uppsluppen och lättpratad och efter en stund kom de riktigt spännande frågorna fram, som den om hur man egentligen bajsar i rymden. Utan gravitationen vill det sig ju inte riktigt så lätt.

För att illustrera svaret har vi gjort en bildserie över hur stambytet just nu fortgår, där en av bilderna skulle kunna sägas beskriva förfarandet lite närmare. Om du formar munnen till ett o och låter som en dammsugare när du tittar så är det lättare att förstå.

Så stambytet, dag elva, följer här. Nu utan möjlighet att diska annat än i trappuppgången men med ett fint betongdamm på huden varje morgon när man vaknar. (De första sex bilderna är samma som i tidigare rapport.)

Delta i diskussionen

1 kommentar

  1. Utmärkt tillfälle för astronautträning.
    ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
    Flyga raket är peanuts om man bara fixar bajsandet.
    ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *