Murklor, gris och potatis

Fotbollen är avklarad. Det regnade dramatiskt på balkongen så tomaterna fick lov att hålla oss sällskap under halvlekarna.

Nu: vitlöksspäckad fläskfilé, murkelsås och fritters. Murkelsåsen tack vare det rekordartade murkelåret i hemskogen. Har frysen full. Insåg att jag nog knappt gjort murkelsås tidigare. Så svettade en gul lök i olivolja (smöret är slut), tillsatte vin, hönsbuljong och lät det koka ihop något. Sen i med de redan påfrästa murklorna och ett par stadiga skedar creme fraiche. Nu står det och kokar ned till en musklig sås, som nog kan komma att få lite citronsaft i sig innan det dukas fram. Alternativt en kyss vinäger.

I morse väckte vi liv i sommarfesternas saliga ande, genom att vingla hem med den uppståndande solen i ryggen. Ett trettioårsfest mitt i stans snyggaste koloniområde, med en egen liten folkpark i mitten. Fantastisk dans, rosévin i buskarna och ivriga samtal i takt med varandra. Nu rullar vi igång!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *