God jul

Lägger barnet invid mamman som sveper in det i det varma täcket. Svärtan ljusnar långsamt till grått.

En av dagarna innan julafton. Men fortfarande morgon och andra koppen kaffe. Sätter mig under julstjärnan i en pöl av varmt gult ljus för att se på den tungt grå himlen. Snart sätter sig katten bredvid. Men besvärad av något i munnen. Det prasslar om tungan. Jag tar henne i famnen och kikar in medan hon gnyr plågat och river mig i nagelbanden.

Längst in och onåbar sitter en klisterlapp, tätt fast mot gomseglet. Omöjlig att nå med bara fingrar. Jag sätter ned henne igen och hon tar plats tätt intill och klappar mig med svansen. Det blöder stilla vid nageln.

Tillsammans ser vi på himlen. Julen är nära. Så kommer lappen ut. Knölig, blöt och med resterna av en tryckt hälsning: God jul.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *