Hemgång

Reser mig skärmdrucken från kontorsstolen idag. Allt för många konsumerade ord och bilder.

På morgnarna läser jag Göran Greiders Vi kan inte ha det så här och drömmer att jag är honom. Nej, inte att jag är chefredaktör på Dalademokraten boende i Årsta.

Nej, att jag får sträcka ut mig i spalterna lika yvigt och ymnigt som honom. Lika obehindrat som det ger intryck av. Tack vare ett ohejdat sug efter språket och texterna. Som det ger intryck av när man plöjer tio års utvalda texter. Karln verkar ha fri lejd i alla större svenska tidningar, ständigt.

Det är också intrycket hos flera av recensenter av boken. Och då blir det ju lite komiskt.

Men han har bitvis ett stiligt flyt. Och en rad vackra men hårdsmälta poänger. Och poesin inspirerar mig. Så se upp, imorrn kanske det blir ojämn högerkant på texten.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *