Fick en undran om det är dags att börja sy sina egna kläder också. Men inte riktigt ännu.

Däremot tänkte jag avslöja att jag till förra inläggets pulled pork tog det första recept som dök upp på Google. Oerhört enkelt eftersom googlingen gjordes på väg till ICA där receptet kom ifrån.
Och efter lite ytterligare förenkling lyder det:

Sätt ugnen på 125°C.
Skala och hacka lök och vitlök grovt. Dela, kärna ur och skär chilin i bitar.
Dela karrén på längden. Gnid in köttet rikligt med salt och peppar. Bryn dem på alla sidor i olivoljan tillsammans med lök, vitlök och chili i en gjutjärnsgryta som har lock. Häll på BBQ -sås, vatten och fond. Koka upp på spisen, lägg på locket och sätt in grytan i ugnen ca 5 timmar.

2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
ca 1 kg fläskkarré (tre knytnävar stor bit)
salt
grovkrossad svartpeppar
1 msk olivolja
3 dl bbq-sås
2 dl vatten
1 buljongtärning

När de fem timmarna börjar lida till sitt slut och saliven formligen droppar ur den glupahungriga munnen — då! — ja, då stekte jag lite stekpannebröd eftersom jag inte ville äta rakt ur grytan.

Stekpannebrödet steks som pannkaka och receptet hämtar Jah ur boken Enklare bröd som är min bibel just nu:

Blanda ihop alla ingredienser, låt stå en 30 minuter och tjockna.
Ta en pingpongboll stor degbit , knåda ihop den i näven, och kavla ut till en pannkaka. Stek i vanlig stekpanna, utan smör eller olja, till den fått färg och bubblar sig lite. Förvara pannkakorna i en handduk tills dess du äter så håller de sig mjuka. Precis som med pannkaka kan du mata fåglarna med det som blir över, det håller sig nämligen kortare än uppstekt gröt.

1,5 del vatten
1 tsk olivolja
3,5 del rågsikt (som är en blandning av mest vetemjöl och rågmjöl)
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver

Sen slopade jag ned de isärdragna grisbitarna i sin sås i ett bröd, skivade avokado över, svirade ihop och bet girigt ned där uti.

Och sen, efter tvådagarsdiet av detta, exploderar magen, tar semester, ger upp, hojtar Sayonara! och lämnar dig utan vänner i hissen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *