En matvecka härom veckan. Och en insnöad sådan. Fick infallet att göra en pizzadeg en söndag och slog upp en av de bästa deginstruktionerna jag vet. Sen fastnade jag i denna Gennaro Contaldos underbart vilda och överspelande matglädje.

May, may. Why is my cooking so GOOD!?

Så vips betade jag mig igenom youtuberecepten. Eller foodtuberecepten.

Måndagen inleddes av inköpet av en hel kyckling i planerna av att få nytta av varenda liten del.

mandag
Gennaro’s Chicken with Chilli, Garlic and Rosemary

Bröstbitarna blev Gennaro’s Chicken with Chilli, Garlic and Rosemary (ovan). På ett bröd som jag av en händelse (gudarna hurrade välvilligt på mig och äventyret) bakat dagen innan utefter denna arbetsbesparande bok. (Och ok, erkänner, det blev färsk timjan istället för rosmarin då affärns kryddhylla svek mig.)

stock
Geraldos buljong

Tisdagen kokade jag Geraldos buljong på det som blev kvar efter att låren och vingarna förvandlats till Chicken Peperonata (bilden i toppen).

Onsdag var det dags att flyga vidare mot de frisläppta kalvarnas rike. Veal Escalope Recipe with Gennaro fick tjockna till sig med hjälp av buljongen från dagen innan. Cheddarn var en nyordning som inte gjorde saltimboccan mindre smutt direkt.

Saltimbocca
Veal Escalope Recipe with Gennaro

Torsdag så fick buljongen kliva fram ordentligt för att ge kraft och styrka till en risotto med svamp och fänkål.

Nu körde jag den på fri hand, men hade gärna provat Wild Mushroom Risotto with Gennaro om jag bara begripit vad det är för svamp han skär som en ticka från ett träd.

risotto
Risotto med svamp och fänkål

Fredag: vilodag.

Så vad var godast? Troligen måndagen eftersom jag lagade den idag igen.

P.S. Nu gick det inte riktigt att sluta, särskilt inte när Fresh Lobster Pasta dök upp i feeden. Anåda den smakade. Men har en idé om en variant med räkor och bläckfisk som jag tror skulle kunna knäa Gennaro himself.

Kommer du över och provar den?

plusplus
Fresh Lobster Pasta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *