En intressant resa till Sydney

Vi är nu tillbaka i Canberra efter en sexdagars semester i Sydney.
Anlände i Sydney på onsdagen den 16:e och åkte direkt till Doyles restaurang för att inmundiga lunch. Mätta och nöjda åkte vi in till city igen för att delta i kubbturnering. Vi och åtta andra spelade kubb i en par timmar, fick tyvärr dingel av gotlänningar. Sen iväg till pubkväll med svenska exportrådet. Ja, det var lika kul som det låter som. Träffade Nicoles kompis där och drack alldeles förmycket och Nicole vann en keps.

Nästa dag var det lunch med Prinsessan Victoria, Carl-Jan Granqvist, Sveriges ambassadör Karin Ehnbom-Palmquist mlf där Robert Wells och Katarina Fallholm underhöll. Helt otroligt att sitta fem meter ifrån kungligheter och försöka äta utan att slafsa. Före lunchen började gick Nicole och jag runt smörgåsbordet för att titta på läckerheterna och Carl-Jan strosar upp och fråga mig -Vi har träffats förut eller hur? Jag tappar hakan och säger näe. Han svara med att fråga om inte jag tillhör svenska exportrådet och får åter igen ett näe. Får då förklara att jag och Nicole är där rent privat för att beskåda kungligheter och smaka god svensk mat. Han såg mest förvirrad ut och Nicole försökte rädda det hela med att säga -Kanske vi ska börja äta nu. Carl-Jan sa att vi skulle vänta tills Victoria kommit och fått sin mat och presentationen var över. Självklart sa vi och smet till vårt bord illa kvickt. Det hela avlöpte fint, spillde inget, drack inte förmycket och uppförde mig riktigt bra.

Efter lunch gick vi till en bar för att ta oss något stärkande och gå igenom upplevelsen. Lät ungefär såhär -såg du dedär och såg du dendär och såg du det och det och det. Strosade runt i Sydney på eftermiddagen och åt middag med Nicoles kompis Mandy och Tim.

På fredag hämtade vi Brigitta efter hennes tredagars läger och åkte till sagan om ringen utställningen. Fredag kväll var vigd åt ”Meet the designers” Ett coctailparty där jag och Brigitta var så uttråkade efter en timme att vi ville åka därifrån. Nicole och Brigitta gick för att hämta en sista dryck och jag stod och glodde på en lampa när herr Granqvist kommer upp och säger -Vi har träffas förut va? med ett leende. Nu ville han veta vad jag gjorde där och bjöd mig ner att sitta i klappdyra soffan för att samtala. Han frågade och jag svarade, det hela var riktigt trevligt.
Han vinkade åt kändisar och jag flinade.
Nicole och Brigitta kom tillbaka och han ropade – Kom snälla ni och sitt med oss. Efter 10 minuter kom Katarina Fallholm in i rummet och han ropade genast dit henne också. 45 minuter senare lämnade de tillställningen. 10 minuter senare lämnade vi också det hela och folk tittade på oss med en undrade blick, det trodde vid det här laget att vi också var av betydelse.

Lördagen var ikeadag, det största på södra jordelkotet. Köttbullar med pomfritt! till lunch och sedan iväg till diverse affärer med kläder, köksredskap och annat tjafs. Kvällen tillbringades med Craig och Sarah ätandes pasta och drickandes vin.

Söndag. Utställningen Swedish Design vilket var en damsugare, telefoner och en par stolar. Sen promenad i Hyde park och genom botaniska trädgården till operahuset. Bio, middag i chinatown sedan i säng.

Måndag förmiddag styrde vi kosan tebaks till Canberra där vi nu är.

Delta i diskussionen

9 kommentarer

 1. CarlJan verkar vara en hyvens kille. Roligt att läsa. Här är kallt och förkylt.

  Hur var det på Sagan om ringen utställningen? Såg ni Robert Wells där med? Han är ju ful som ett troll…

 2. Jag vill också köpa en såndärn Daaaaamsuuuuugaare.. är det electrolux eller?
  Vicka grejs ni får vara med om på södra halvklotet. Här uppe där vattnet rinner åt rätt håll börjar våren titta fram så sakteliga. Men ingen KalleJanne som livar upp tillvaron inte…

 3. Neeeeejjjj!!! DET ÄR VI SOM HAR VÄRLDENS STÖRSTA IKEA! Ge oss det i allafall när ni aussies nu har snott både sessan och CJ.

  Förresten anar vi nog vad CJ egentligen ville en sockersöt svensk som dig…

 4. Upptäckte att det stod södra först när de värsta svallningarna hade lagt sig, sorry.
  Jag vet en varuhuschef i Moskva som vid invigningen hävdade att deras IKEA var störst i världen. Det fick han vackert äta upp och Kamprad stod själv och höll i sleven…så det är ingen lek detta med nationalskatterna.

 5. Det finns inga vanliga människor. Det finns bara hjältar.

  Skulle kunna vara sagt av Herr Kamprad men det är det inte. Det är sagt av en Billybokhylla. Plan 7 i bokfanér.

  Leve den svenska synden! *Hurra* *Hurra* *Hurra* *Hurra*

  Önskar jag vore tillverkad i en Sultan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *