Kärlek, Mats Olsson!

Ovanstående rubrik är definitivt en mening som jag aldrig kunde se mig själv skriva i min levnads dagar. Jag upplevde MO som ännu en sporttokig fyrtiotalistsnubbe med hjärnan bedövad av allsvenska resultattabeller. Och härmed erkänner jag att det var fördomsfullt av mig. En nyttig läxa för mig som gärna talar vitt och brett om diskriminering.
Idag åtnjuter Mats all min kärlek och respekt – jag kan bara skylla på att jag var ovetande om vad som rörde sig i hans hjärna. Orättvist av mig! Han skriver insiktsfullt och drar oväntade men upplysande paralleller mellan fotboll och feminism.
Läs hans personliga och rörande F!-konfessionsartikel här.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Ja, om det vore så väl. Men som väntat har ju en massa upprörda gubbar redan höjt sina röster i protest. Modigt av MO att komma ut som F!-supporter, det är ju svårt att tänka sig en grabbigare miljö än Expressens sportdrev…

    Tack och bock för äran!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *