Från det stora till det lilla

Roligt att debattens vågor går höga, här och annorstädes. Men nu tänkte jag skriva om något helt annat, mera världsligt – tillbaka till populärkulturen nämligen. Förkylde mig ordentligt på tokfyllegrillfesten i lördags och ligger hemma med snuva. Plöjer kurslitteratur, kokar soppa och slösurfar en hel del. Tiden blir liksom längre när man är sjuk.
På en av mina favoritbloggar, Ett liv i exil, tillhörande en Australienemigrant med annat efternamn än Trogen, hittade jag en överraskning som hette duga. Bobby Flynn, nämligen, deltagare i Australian Idol.
Snacka om klasskillnad om man följer svenska Idol (och vem gör inte det, om vi ska vara ärliga?). Som en australiensisk singer/songwriterblandning mellan Sting och… Jeff Buckley, kanske, eller Elliott Smith? Fast mycket mer opolerat och med en alldeles personlig frisyr. Dessutom verkar han vara en väldigt kool kille. Man bara undrar lite varför han inte traskade in på EMI istället för på Idolaudition i Brisbane.

Var lurar vår svenska motsvarighet tro? Kanske är Idol lite mindre utskällt down under. Här är det ju inte direkt PK att börja en ”seriös” musikalisk karriär i det forumet. Eller? Jag har svårt att föreställa mig Laleh i Idol, till exempel.
Eftersom jag inte lärt mig hur man videobloggar här än så får ni kika in på blogglänken ovan så länge.

Nu gör jag ännu en mastodontkopp té och väntar på valet 2010. Nä! Jag bara skojar. Väntar på kärleken, the Empire Strikes Back och en GT under täcket. Ju.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Tack! Mycket piggare idag efter queerteoriseminarium (höll på att skriva insemination) på universitetet och långpromenad runt vasastan.
    Hur? För mycket fritid antar jag… och ett outsinligt tålamod vad gäller att plöja genom andra bloggars länklistor. Fridens!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *