Thanks for nothing

Så avgick då slutligen vår pinfärska nyliberala kulturminister. Knappast oväntat. Vad jag tror har tagit mest stryk av senaste veckans avslöjanden är dock prefixet nya framför Moderaterna.

Underbetalda filippinskor, förakt mot public service och smitning undan förmögenhetsskatt etcetera känns inte alls särskilt nytt i borgerliga sammanhang. Nej, snarare unket välbekant, adelspruttigt och överklassförmätet. Att Stegö-Chilò tydligen kallat Reinfeldt för ”klassförrädare” i en kommentar till Moderaternas nya inriktning (innan hon tackade ja till ministerposten, ja) ger en lätt komisk bismak till hela eländet.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Kära Clara, för en del kan det vara svårt att förstå det här med den nya arbetarpolitiken. Men här är en definition: Mer pengar till folk som äger värdefulla hus i storstadsområden, har en förmögenhet på banken, är högavlönade och anlitar städhjälp.

    Om man någon gång tvivlar på att detta verkligen är för arbetarnas bästa så räcker det med att se Reinfeldts stora bedjande ögon, hans öppna, oskuldsfulla och lite sorgsna blick. Skulle den mannen någonsin kunna vara annat än ärlig?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *