Se där,

här kom ett sandigt rufshuvud upp igen och kisade ovant mot höstljuset.

Helt i enlighet med världens gång har det ju hänt en massa saker under min bloggfria period. Vi har fått en ultrareaktionär kulturminister, till exempel. Efterträdaren på Timbro har hörts säga att ”den bästa kulturpolitiken är ingen kulturpolitik alls”. Och man får väl anta att fru Stegö-Chilò är av samma uppfattning. Men läs Bakelits inlägg i stället, han är mindre bitter och det innebär säkert en skönare lässtund.

Nej, jag tänkte för ovanlighetens skull i stället koncentrera mig på det av mer behaglig art som hänt. Fredagen innebar ju faktiskt premiär för vårt vida omtalade matlag. Receptet lyder som så: enkel men god mat i sällskap av goda vänner och goda viner som man själv tar med. Och så turas man om att bjuda hem. Vilket i praktiken innebär att man äter borta, gott och gratis med sköna människor en gång i månaden och en bättre idé har jag sällan hört talas om. Premiären tilldrog sig i High Valley och var precis så skön som vi trodde att den skulle bli. Avslutningen skedde i soffan med svenska karaokefavoriter på DVD. Någon dirigerade med en skruvmejsel medan vi andra skrålade av hjärtans lust. Om finska tanten klagade så hörde vi henne i alla fall inte.

Och ja, herr G och ni andra, det var ju ettårsjubileum också. Jag och min älskade har kilat stadigt i ett år. Sviterna av fredagen var ganska påtagliga – men kärlek i soffan är också kärlek. Av en god sort. Och Barolo blev det, och oxfilé. Och kärlekens egen kvintessens mousse au chocolat.

Tack vare världens finaste M är jag numera öm vårdarinna av en alldeles egen, sprillans ny och gnistrande rosa liten Ipod. Som jag fyllt med de mest underbara saker, naturligtvis.

Popprinsessan och monsieur J, blir det hälsingländskt/västmanländskt nästa gång månntro?

Nu tillbaka till studierna. En roman om dagen är bra för magen. Idag blir det Breton. Och jag menar dessvärre inte kexet.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *