Forever young

Har suttit fastkedjad vid datorn och skrivit lyrikanalys hela helgen. Det har dock inte varit det minsta synd om mig för det, eftersom M lagat fantastiska middagar (hemlagade kåldolmar! Lasagne! Lammkotletter!), korrekturläst och servat mig med ett glas vin då och då. Livet är gott, ibland till och med i november.

Vill tipsa om Kobra ikväll – detta vanligtvis briljanta program som ikväll förhoppningsvis blir ännu lite bättre än vanligt. De viker hela programmet åt musikfenomenet med det ironiska namnet Joy Division – det enda riktigt bra deppbandet genom tiderna om ni frågar mig – som senare blev det alldeles fantastiska new wave-bandet New Order. Sångaren Ian Curtis hängde sig på vinden 1980 (natten innan den första riktigt stora turnén, om myten stämmer) och blev såklart superikoniserad. En ny film om Ian Curtis, av Anton Corbijn, är dessutom på gång.

Forever young, som sagt. Missa inte!

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Joy Division. Visst var det ett specialförband inom SS som kallades så. Munterjökar none the less. Det var ett fint Kobra.

    Lustigt hur mycket etiketter det sätts. Joy Division och The Smiths. Ja, där har man väl de två största form-milstolparna inom senare pop.

  2. Å fan. Charmiga referenser. Tur man inte visste det i gymnasiet.

    Instämmer. Även om jag egentligen var för ung för att uppleva någon av dem när det begav sig… 1979 lyssnade jag väl på Magnus och Brasse, om någonting alls.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *