“Mitt finger har gått upp i vikt.”

Herregud så många besök vi har fått enligt räknaren nere till höger. Vad letar folk efter? Kikar lite innanför statistiken och hittar googlingar på såväl höftledinflammationer som Marie Bonaparte och fläskkotlettfrisyr. Intressena är skiftande härute i internet.

Själva satt vi klistrade vid Södra teaterns varmröda fåtöljer ikväll. Jag och C med M och en till M. Kathryn Williams stod upp på scen och bitvis gjorde mitt armhår likadant. Speciellt exter blev håren när C ropade efter extranumret Halleluja och hon drog det. Gick från det mjukaste samvetslenaste till det trasigaste skärvvassaste på tre fyra innerligt korta minuter. Hon äger en röst som lägger hela världen åtsidan en stund men samtidigt placerar en mitt i den och förklarar hur det hela hänger ihop. Med textrader som är smidda samman av blank blyerts och självklar enkelhet.

Hon varvade låtarna med spridda kommentarer på svenska. Som ”här kommer ett dansnummer” och så titeln ovan.

En organisk artikel om senaste skivan hittar man här på DN. Spring genast iväg till din närmaste filnedladdare och locka hem härligheten!

Söndagar blir inte bättre än så här. En konsert i magen, späds på av ett glas vin när man kommer hem. Melodislingor avlöser varandra i öronen och söndagsångesten är långt, långt borta.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Din blogg har omnämnts i en fi-mejllista, kanske det har bidragit till en ev ökning av besöken? Jag hittade hit den vägen.

  2. Hade aldrig hört talas om Kathryn Williams men nu har jag lyssnat på flera låtar. Hon är ju riktigt bra. Och fin. Dessutom gör hon en Kate Bush-cover. ”Skate Bush”. Tack för tipset.

  3. Roligt! Det är ett inlägg på gång med fler musikrekommendationer. Kompakt som morgontidningen vi vill banka i huvut på Disneyklubben. God morgoooooon!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *