DN sprider dynga

”Feministiskt initiativ, FI, lägger av som parti. Det blir inga fler val för rörelsen som startades av bland andra förre v-ledaren Gudrun Schyman, om dess styrelse får som den vill. Nu talar allt för att FI ger upp sina politiska ambitioner. Inför årsmötet i slutet av mars föreslår styrelsen att FI upphör att fungera som ett politiskt parti och i stället blir en folkrörelse.”

F! har fått 400 000 kronor i etableringsbidrag, ett statligt bidrag som bara betalas ut till folkrörelser. Det är det enda DN har rätt i i artikeln som osar av smugness och told you so. Som vanligt fokuserar skribenten övervägande på det problematiska i F!s historia.

F! uttalade tydligt redan då det grundades att det är ett slags hybrid mellan aktivism, folkbildning och politik. ”Vi står på tre ben”, som Gudrun sade. Detta är alltså inget nytt. Sedan är det upp till medlemmarna i organisationen att i god tid besluta vilka parlamentariska äventyr vi ger oss ut på. Det är inte heller nytt. Vad F! lovat genom att ta emot pengarna innebär att vi inte under 2007 får besluta om att ställa upp som parti i något val. Det är en viss skillnad. Som DN inte tycks ha uppmärksammat. Efter att ha slitit på ideell basis i flera år är jag glad att vi får lite välförtjänta bidrag. Det är inte skumt, det är smart.

F! is alive and kicking, jag lovar. Växer gör vi också.

Uppdatering: Här är pressmeddelandet som kom igår kväll om någon (mot förmodan) tycker att jag är luddig.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Om det är som du säger så är det tidskriften Riksdag och departement som står för dyngan. Det är nämligen från denna respekterade tidskrift som DN hämtat sina uppgifter.

  2. Så är det. Okej, RoD stod för sakfelet men DN:s svartmålande och nedlåtande ton känner man ju igen så jag tycker nog att de är ganska goda dyngspridare ändå.

  3. Vad gäller folkrörelse så känns FI lite smått för att kallas det. Men det är väl då man behöver bidrag. Vad är egentligen en folkrörelse? Kan jag starta en? Måste man ha en idé?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *