Visa mig dina ord och jag skall säga dig vem du är!

Jag gillar inte Alex Schulman (redaktör för Stureplan). Säkert inte särskilt förvånande. Jag vet att hans blogg har fler träffar än vår. Trots det har jag svårt att se hans storhet. Säkert har det något med klasshat att göra. New money gör mig kräkfärdig och adelsnamn med tillhörande dammiga stålar än mera så.

Ändå måste jag tillkännage att herr Schulman inspirerade mig i sin krönika häromdagen. Han hade upptäckt att i varje modern mobiltelefon finns det en funktion som heter ”Mina ord”. Där samlas alla de sms-ord som inte redan ingår i T9, de man knappar in själv. Dessa ord, menar Schulman – och även jag – säger i själva verket mer om en människa än vad man kan tro.

Därför vill jag här och nu förhoppningsvis starta ett slags konfessionell trend där vi outar våra på-fyllan-inknappade ord likaväl som våra personliga, geniala, nyskapande sådana. Let them be known to the world! Men i stället för att bara lista dem, gör jag som varje man eller kvinna med ett brinnande intresse för litteratur skulle göra: jag låter dem bilda en… eh, text. Unnar mig ett skiljetecken här och var. Men ni får såklart göra som ni vill! Vågar jag så vågar ni; ett käckt tillrop jag gärna använder i dessa schlagertider. Here it goes, och tolka gärna.

Baluns. Bandhagen, baby; bildstörning. Baudelaire again.

Acquariumabstinens. Cigg, chili, clementindoft. Bloody Birroblogg.

Anlete borrar. Courage darling!

Flärdfullt favoritbröst, friserad nuna. Fucking froglike estradpoet – jättefin jävel.

Greetings Florian! Hånglat galore Hamra. Försmådd. Hemlagad drajja.

Khalimera, Lil’ Kim; Joyce kurerar.

Tindra varma vernissage. Hyde hugs hard. Tröttnöjd trumpet. Nattarbete. Vintertröttheten, sweetie.

Hockeyfeber i Hägersten. Förmörkelse. Snurriga kickoffmuppar. More lasagne.

Onani? Oops. Naggat kontaktbar köttdisk. Persikostjärt. Share? Nope. Snåret softar.

Knew lööve. Nymf! Semla! Jordgubbe! Sorry, psykotiskt snurriga snygging.

Sleepy pudding: måndagmorgonman. Tajmade pussar. Touch. Stay. Brillosonett.

Hoppla toffel! Tjing tjong hoppsansa. Well, kidding.

Opponenten opponerar. Opponering. Modernism. Mhm.

Nektariner. Renlevnadsmänniska. Strong. Tjackar sushi. Slusso.

Okej, ni fattar principen. Här är resten av högen. Nu vill jag se era inre landskap!

Debaser dear Deniz födelsedagsmiddag enjoy fondue Frans holmens hood Hornstull Hötorget Graaf grej Grönan guess driftig Gullmars gynmott. Jäderlund Kalsebo Jippiii Klint Medis nektariner once Nordea Mozbiljett my sci-fi raising Saltmätarg Parisguiden sätet reggaelåtar Pelikan renlevnadsmänniska shit Rinkeby sjuelvan smidit soir solbrilledag snöat snoriga proggkonsert stackarn svängigt svärisarna rular streisand strong vintertröttheten tjackar tjena traffic trixigt Turkey tupp well Ziggy yoga world you your Barkarby

Delta i diskussionen

5 kommentarer

 1. Kan bara hålla med om att det går att utläsa mycket av de ord man lagt till.

  Kör ett litet axplock av mina ord (orkar inte dikta): bakis, banger, diskrensning, doors, dötid, finöl, fredagsöl, förfestar, glögg, gomorron, grogg, harvest, helkväll, högerklicka, julfest, julmust, julöl, login, satan, shots, skiter, skitkul, tierp, tjoflöjt, tuben, vekling, ölsugen.

  Så, en spritglad datatekniker kan man väl ana bland de orden? 🙂

 2. Och här är mitt inre som simmat runt i mitt simkort…

  ’m bakis came about åfkårs again ajaj ajdå
  bjudande although cold another Cornelis bortrest
  bråda äppelträd ätbart e? e. e!
  darlings decided feel fiket flytande
  folkoperan food doors friday
  dvd dunderbakis exhausted

  halloj hamra hasa ideas hehe hello
  henkar inflyttningsfesten ingivelse
  going honey hornsgatan hornstull instead
  gött grejt huh käkar jajamensan
  later laundry latte jetlag letter
  know koraller köttfärssås knytis
  krya juanito jullov nada mah-jong najs

  mandus maybe oaxen
  meet merete ohlala ojdå mkt only notställ
  pärerna papiljotterna partnerskapet
  saying recently seems regret relaxing
  sending perfect perhaps sick
  piggnar softar somewhere sorry

  sounds routine southside psykologerna
  staying street? supertrevligt
  pussar talking tanto vårdkön
  tebaks terribly tested thanx
  then ugglar think this through
  tonight tomorrow tomtarna town
  trassla yag yes when worry
  wunderbar.

 3. Åh, jag önskar att jag hade den funktionen på min mobil.. Hoppas du fick mitt mess idag, skulle vara kul om ni kunde komma.

  Oh, btw så har ni blivit utmanade, båda två. Lista på nu, vi gillar listor inom bloggvärlden (tydligen).

 4. Hmm.. den funktionen har jag då rakt inte. Min mobil sätter istället ihop helt obegripliga bokstavsföljder som knappast kan beskrivas som ord. Vad sägs om:
  klinimmih
  geowigr
  wrowided
  Själv fattar jag nada..

  Jag får obehagskänslor bara jag hör namnet Schulman för övrigt. Skrämmande människoföraktande krönikor har han lyckats klämma ur sig i lokaltidningen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *