Delta i diskussionen

2 kommentarer

 1. Visst är det så och visst jobbas det redan idag på det viset även om det går förbaskat sakta. Man får redan idag bidrag för vindkraft men det är skitlite. Inte var det väl bättre under förra regeringen heller.

  Läste för ett tag sedan om en bostadrättsföreningen i STHLM som gjort något åt saken. Vete fanken var. Någon som vet? De hade köpt andelar i ett vindkraftverk i dalarna och fick väldigt ren och fin el. Visst kostade det. Fler skulle göra så om man fick ett rejält startbidrag. Efter tio är har de sparat in pengarna. Och en massa koldioxid.

  En annan trist grej är alla tillstånd man behöver för att sätta upp ett vindkraftverk. Det är ett sabla krångel. Femtielva olika myndigheter som ska tycka och grannarna kan överklaga in absurdum. Se bara på den enorma vindkraftparken i öresund som planeras och som en tomte vid kusten överklagat i flera år till olika instanser så det stör hans utsikt. Ja fy fan. Småsintheten tar sig nya uttryck.

  Engagerande detta känner jag.

 2. Ja det är förbaskat synd att det ska vara så mycket byråkratiskt knep- och knåpande innan man kan göra någonting vettigt och praktiskt för den mänskliga rasens fortlevnad.

  Sedan kan man ju ha åsikter om det nyliberala i att som Ehrenberg argumentera att det enda sättet att rädda jorden är att låta de med starka ekonomiska intressen tjäna ännu mer. Men samtidigt är det kanske en smula naivt att hoppas på en grön, socialistisk revolution där vi både räddar miljön och frälser världen från giriga kapitalister.

  Jag tror faktiskt att Ehrenberg är något viktigt på spåren här. Magnus, ska vi slå våra påsar ihop och bygga ett vindkraftverk? Vi kanske kan maskera det till en midsommarstång så ingen klagar på utsikten…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *